Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 2.580 de țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, pe care un bărbat cu cetățenie portugheză încerca să le introducă în ţară, ascunse în bagaje.

În ziua de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul portughez M.M., în vârstă de 60 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Portugalia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, unde echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse, în bagajele bărbatului, cantitatea de 2.580 țigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 806 de lei, sancţionării contravenţionale a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei, precum și indisponibilizării autoturismului până la plata amenzii.

Articolul precedentCărți de identitate false, descoperite la controlul de frontieră
Articolul următorȘtefan cel Mare a fost evocat la Podul Înalt