Asociația ”Tradiții Ostășești” București a fost invitată de onoare la Noaptea Muzeelor, eveniment organizat de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui.

Zeci de vasluieni au venit să vadă demonstrația membrilor asociației, care au făcut o trecere în revistă a trupei, urmată de vernisajul Expoziției cu obiecte de epocă ce aparțin colecționarilor, membri ai Asociației „Tradiții Ostășești” București.

A urmat un program artistic de microrecitaluri vocal-instrumentale, susținute de tineri muzicieni vasluieni, coordonați de profesorii Galina Parfeni, Adrian Trufia și Alexandru Ursu. Lor li s-au alăturati Fanfara “Rotaria” de la Palatul Copiilor Vaslui.

În final a avut loc o reconstituire istorico-militară prezentată de Asociația ”Tradiții Ostășești”, urmată de o paradă cu torțe.

De asemenea, persoanele interesate au putut vizita toate expoziţiile permanente ale muzeului: Etnografie şi Artă populară, Arheologie şi istorie veche, Istorie Medievală, Istorie modernă şi contemporană şi Personalităţi dar şi expoziţia temporară „Spre o Românei Întregită – mărturii cartografice”, realizată în colaborare cu Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti, care are loc în sala „Arta” a muzeului.

GALERIE FOTO

Articolul precedentCutremur de 4,1 grade în Vrancea, sâmbătă seara
Articolul următorNiciun agent economic nu şi-a manifestat interesul pentru facilităţile fiscale oferite de Consiliul Local