În noaptea de 1 spre 2 decembrie 2021, ora 23.50, poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în serviciu de patrulare pe bulevardul Republicii, în zona Judecătoriei Bârlad, au observat un bărbat, dintr-un grup de trei persoane, care ar fi aruncat, pe partea carosabilă, un obiect pirotehnic (petardă), care a explodat. Ulterior, persoanele s-au urcat într-un autoturism și ar fi încercat să se deplaseze spre Centrul Civic.

 Autoturismul a fost oprit de către polițiști iar ca urmare a activităților de verificare desfășurate au fost identificați cei 3 tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, din comunele Pogana, Vinderei și Gherghești, județul Vaslui. Totodată, au fost identificate, în portbagajul autoturismului, și ridicate, în vederea cercetării, aproximativ 4 de kilograme de articole pirotehnice, din categoria P1, în valoare de peste 4.300 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentUn tânăr a fost prins cu 30 de kilograme de petarde și artificii
Articolul următorGhinion pentru o femeie din Bădeana care voia să treacă strada. A fost lovită de o mașină implicată într-un accident rutier