Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui organizează o nouă ediție a Festivalului Județean ”Fluieraș vasluian”.

Duminică, 17 noiembrie, de la ora 12, Căminul Cultural din localitatea Munteni de Sus va găzdui instrumentiști, care vor pune în valoare o serie de instrumente tradiționale, cum ar fi fluierul, cimpoiul, cavalul, ocarina, drâmba, trișca, naiul, tilinca, frunza și solzul de pește.

Evoluția participanților la Festivalul-concurs ”Fluieraș vasluian“ va fi urmărită și apreciatã de un juriu alcãtuit din specialiști în domeniul folclorului și etnografiei, oameni de culturã și artã, având drept criterii de apreciere autenticitatea și specificul zonei din care fac parte, calitatea interpretãrii, ținuta scenicã, frumusețea și trãsãturile caracteristice ale portului popular din vatra etnofolcloricã reprezentatã.

Festivalul va avea douã secțiuni. Prima este dedicatã soliștilor instrumentiști, care vor interpreta douã melodii cu caracter diferit, cu sau fãrã acompaniament.

A doua secțiune este dedicatã grupurilor de interpreți la instrumente muzicale tradiționale.

Imagine

Articolul precedentHolocaustul, subiectul unei cărți scrise de vasluianca Daria Crețu
Articolul următorPoliţiştii au reţinut o persoană, bănuită de comiterea infracțiunii de tâlhărie