Silver Mall s-a dovedit a fi o locaţie generoasă pentru cea de-a patra ediţie a Trofeului “Deliciosul de Vaslui” la şah, competiţie organizată de CS “Sergentul” şi Grupul de firme Safir.

Participarea a fost peste aşteptări, organizatorii fiind nevoiţi să desfăşoare concursul pe durata a trei zile. Peste 100 de şahişti din județ, din țară și R.Moldova au intrat în concurs.
Cea mai impresionantă participare a fost la turneul A, unde au concurat 66 de sportivi. Cel mai bun s-a dovedit a fi Roman Dubic, de la CSM Buzău, urmat în clasament de Aurelian Ciobanu (SCM Gloria Buzău) şi Vasile Marian, de la CS Realitatea Huși.
La feminin, titlul a ajuns la Larisa Goian, din Ungheni, urmată de Vlada Bejan (Bălți-R.Moldova) și Ana Maria Vasilache, de la CS Gambit Huși.

“Cea mai frumoasă partidă a fost din penultima rundă, a şasea, dintre Emilian Ştefan Prisecaru şi Diana Angheluţă. Cei doi au oferit o adevărată lecţie de şah, întrecere terminându-se nedecis, prin remiză. Ambii jucători au venit cu propriile strategii şi tactică pentru a câştiga runda şi competiţia. Au făcut o bună propagandă şahului”, a spus Constantin Grosu, preşedintele CS “Sergentul” Vaslui.
La turneul B au fost 38 de concurenţi. La categoria băieţi 8 ani, primele 3 locuri au fost ocupate de: Matei Gabriel Bîrsa, CS Sergentul Vaslui; Tudor Răsmeriţă, ACS „Gambit” Huşi; şi Ioan Rareș Pătrunsu, CS Sergentul Vaslui.

La Categoria Băieţi 10 ani, primele 3 locuri au revenit lui Toma Vlad Nicolae, Emilian Gabriel Zahara şi Alexandru Petru Şenchiu, toţi trei de la CS Sergentul Vaslui.

La Categoria Băieţi 12 ani, primele 3 locuri au fost câştigate de Radu Andrei Ciobanu, urmat de Petrică Alin Bedreac, ambii de la ACS „Gambit” Huşi, urmați de Ioan Cosmin Dulgheru de la CS Gh Neştianu Bârlad.

Categoria Fete a fost dominată clar de tânăra Corina Damian din Ungheni, urmată de Anastasia Leca, de la CS Micul Şahist Iaşi, și de Crina Cristina Arnăutu, de la CS Sergentul Vaslui.

”Din cauză că nu am avut spatiu suficient pentru a găzdui numărul foarte mare de solicitanţi am fost nevoiţi să amânăm peste o săptămână turneul dedicat şahiştilor începători. Încă odată s-a dovedit că şahul este singurul joc ce poate reuni în aceeaşi dispută jucători de la o vârstă fragedă până la o vârstă venerabilă. Aşa se face că în acelaşi concurs s-au întâlnit la tabla de şah jucători de 8 ani cu jucători de 80 de ani. Este adevărat că de cele mai multe ori a învins experienţa, dar au fost cazuri când a avut câştig de cauză şi tinereţea. Cazuri concrete sunt meciurile lui Eric Tătăruşanu care s-a impus în faţa lui Vladimir Priclatov şi a lui Gheorghe Țină, ambii șahiști bine cotați cu ELO-uri în jur de 1.900. Aşa s-a creat o punte de legătură între generaţiile de şahişti. Pentru reuşita concursului am fost sprijinit și de Primăria Vaslui, care ne-a asigurat mesele şi scaunele, de C.Ş.E.I. „Elisabeta Polihroniade” care ne-a asigurat cazarea celor 14 prieteni din R. Moldova, de ACS „Gambit” Huşi care ne-a asigurat o bună parte din infrastructură, ceasuri şi table de şah, precum şi de Clubul Kiwanis care a venit cu câteva premii speciale pentru câţiva sportivi. Trecând la premiere, câştigătorii competiţiei au primit premii băneşti în sumă de 3.000 lei, un trofeu, 15 cupe, 30 de medalii, diplome și alte multe surprize frumoase, plăcute și apreciate”, a spus Constantin Grosu, inițiatorul competiției.

Arbitrul Trofeului “Deliciosul de Vaslui” a fost Cătălin Baban, iar participanţii au acumulat puncte CIV, ce le pot aduce anumite categorii sportivilor, competiţia fiind înscrisă în calendarul oficial al Federaţiei Române de Şah.

Articolul precedentTaximetriștii bârlădeni cer creșterea tarifului. De când nu a mai fost majorat
Articolul următorÎncep înscrierile la clasa pregătitoare