Peste 3.600 de locuri sunt disponibile în cele peste 200 de clase pregătitoare propuse pentru anul școlar 2019-2020.

Dintre acestea, cinci clase cu 125 de locuri sunt pentru sistemul alternativ, step by step, iar restul sunt pentru învățământul de masă.

Trei dintre cele 5 clase step by step se regăsesc la gimnaziile ”Constantin Parfene”, ”Constantin Motaș” și ”Alexandra Nechita” din Vaslui.

Una se află la Școala ”Mihail Sadoveanu” Huși, iar cea de-a cincea la Școala ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

În învățământul de masă, Școala ”Ștefan cel Mare” are în plan formarea a patru clase pregătitoare, urmată de gimnaziile ”Mihai Eminescu” și ”Elena Cuza”, fiecare cu câte 3 clase.

4 clase pregătitoare are de gând să formeze și Școala ”Mihai David” Negrești.

Tot atâtea are în planul de școlarizare și Gimnaziul ”Anastasie Panu” Huși.

La Bârlad, cele mai multe clase se vor regăsi la Școala ”George Tutoveanu”, cu 4 clase, iar alte trei gimnazii are în plan formarea a câte 3 clase: Școala ”Episcop Iacov Antonovici”, Școala ”Iorgu Radu” și Școala ”Manolache Costache Epureanu”.

Înscrierile încep luni, 4 martie, iar prima etapă se va încheia pe 22 martie.

Potrivit metodologiei, înscrierea în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, este obligatorie pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani înainte de 31 august şi se efectuează în baza unei cereri fie online, fie la secretariatul şcolii de care aparține copilul. Pe lângă cerere, părinţii vor trebui să depună o copie a actului de identitate propriu şi o copie a certificatului de naştere al copilului. Acestea vor fi certificate conform cu originalul de către secretariarul şcolii. În cazul copiilor care împlinesc şase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie (sau chiar după aceasta), înscrierea în clasa pregătitoare se poate face numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Acest lucru se face la solicitarea scrisă a părinţilor.

Articolul precedentTrofeul a ajuns la Buzău
Articolul următorEpiscopia Hușilor a cheltuit 1 milion de lei pe ajutoare sociale