Vasluiul, prin echipajul Școlii “Dimitrie Cantemir”, a căștigat ediția din acest an a Cupei “Podul Înalt”, concurs național de educație rutieră. Pe locul 2 s-a clasat echipajul județului Mureș, podiumul fiind întregit de Târgoviște.

La proba de cunoaștere teoretică a regulilor de circulație, cei mai buni au fost Ana Maria Trifan (Bacău), Ionuț Lazău (Bihor), Teodora Plapănă (Buzău).

Proba de îndemânare cu bicicleta în poligon i-a avut drept câștigători pe Alexandru Iftode (Vaslui), Paul Pop (Mureș) și Peterfi David Jozsef (Harghita).

Primele locuri la proba de respectare a regulilor de circulație în parcul școală au fost ocupate de Alexandra Baciu (Vaslui), Alexandru Iftode (Vaslui) și Eva Țincu (Dâmbovița).

Concursul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, cu sprijinul IPJ Vaslui, ISJ Vaslui și al DJST Vaslui, și are ca scop o mai bună popularizare în rândul elevilor a normelor şi regulilor de legislație rutieră, promovarea mersului pe bicicletă ca alternativă pentru o viaţă sănătoasă, precum şi conştientizarea tinerilor cu privire la numărul mare de accidente, ale căror victime sunt.

”Am pedalat împreună, am coborât de pe bicicletă zambind, emoționați, încrezători și mereu cu speranța de a fi mai buni ca în edițiile anterioare. Și de această dată, Concursul Național de Ciclism și Educație Rutieră „Cupa Podul Înalt” a oferit copii învingători,pasionați și pregătiți. Cu unii dintre voi ne-am revăzut, cu unii ne-am bucurat să fiți pentru prima dată la Vaslui, ați avut ocazia să participați si să concurați, în cadrul concursului „Cupa Podul Înalt”, unde competiția și buna dispoziție a făcut parte din peisaj, la cele mai înalte cote. Echipa de organizatori ai Cupei Podul Înalt, vă multumește tuturor!”, a declarat Mihai Moșnianu, organizatorul concursului.

Copiilor le-au fost oferite, cu sprijinul sponsorilor acestei ediții, premii care au constat în cupe, medalii și diplome.

Articolul precedentSute de localnici și nu numai au participat la cea de a 22-a ediție a Festivalului comunei Hoceni
Articolul următorNea Mărin și Virginel Solomon au cucerit publicul la Hora din Străbuni