Un tânăr din județul Vaslui, în vârstă de 31 de ani, a ajuns în arestul IPJ Sălaj după ce a violat o femeie și i-a furat telefonul mobil. Totul s-a petrecut weekendul trecut, în localitatea Zalău.

Iulian Zaharia, în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul în comuna Puiești – județul Vaslui, a mers weekend-ul trecut într-un club din municipiul Zalău unde a intrat în discuții cu o femeie, în vârstă de 40 de ani, din localitate.

După câteva ore, sub pretextul că vrea să meargă la pensiunea unde era cazat, Iulian Zaharia i-a cerut femeii pe care tocmai o cunoscuse să-l ducă cu autoturismul până în zona respectivă. Astfel, cei doi s-au urcat în autoturismul proprietate personală al femeii și au pornit pe drumul indicat de vasluian.

După ce s-au îndepărtat de clubul respectiv, Iulian Zaharia a devenit agresiv cu partea vătămată și sub constrângere și diverse amenințări, a silit-o pe aceasta să meargă pe un teren viran din spatele Autogării Zalău. Aici, suspectul a întreținut relații sexuale cu victima și a deposedat-o de un telefon mobil.

Incidentul s-a petrecut între orele 02:00 -02:30 și imediat ce a scăpat de agresor, femeia în vârstă de 40 de ani a mers la Poliție și l-a reclamat.

„Polițiștii zălăuani au identificat, în scurt timp, autorul, în persoana unui bărbat de 31 ani, din județul Vaslui, fiind schimbată încadrarea juridică a faptei în infracțiunile de viol, lipsire de libertate și furt calificat, prev.de art.228, alin(1) raportat la art.229 alin(1), lit.b din Codul Penal .

A fost dispusă reținerea suspectului pe o durată de 24 ore, începând cu data de 10 august 2019. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Zalău, fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

Articolul precedentVasluian cercetat pentru braconaj și nerespectare a regimului armelor și munițiilor
Articolul următorVasluian împușcat la o partidă de vânătoare