De duminică, 1 decembrie, SC Financiar Urban SRL Pitești se va ocupa de serviciile de salubritate din municipiul Vaslui. Noul operator a primit de la autoritățile locale punctele de colectare, mașinile de salubritate și o parte din forța de muncă.

SC Financiar Urban SRL Pitești va opera în zona zona Vaslui, pentru 29 comunități, având punct de lucru deschis în suburbia Moara Greci.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a avut deja mai multe discuții cu șefii firmei din Pitești și a primit asigurări că serviciile vor fi cel puțin la același nivel ca până acum.

”Ne dorim ca serviciile de salubritate să fie la fel ca înainte. Am primit promisiuni de la noul operator că vor face treabă bună. O să predăm mașinile de salubritate noului operator timp de un an, pentru a avea cinci ani de exploatare, așa cum prevede programul european prin care acestea au fost achiziționate. După aceea se vor întoarce la noi și vom vedea cum le folosim. Aceste utilaje sunt în proprietatea autorității locale”, a spus primarul Pavăl.

În prezent, sistemul de management al deșeurilor din județul Vaslui este deschis doar în zona Negrești, unde sunt arondate opt UAT-uri.

După zonele Vaslui și Bârlad (22 UAT-uri) urmează ca operatorul de salubritate să preia și zona Huși (13 UAT-uri).

În ceea ce privește zona Roșiești (14 UAT-uri), Agenția pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Vaslui va organiza o nouă licitație publică pentru adjudecarea serviciilor de salubritate.

Articolul precedentRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politicieni și multe surprize
Articolul următorDupă 12 ani se redeschide Școala de la Fâstâci