Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din ţară, cetățeanul din R. Moldova Ghenadie S., în vârstă de 38 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile „A”,”B”, „C”,”D”,”BE”,”CE”,”DE”.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figurează în bazele de date ale autorităților din R. Moldova ca fiind posesor de permis de conducere, cu mențiunea că permisul de conducere i-a fost retras din data de 22.02.2018, pentru o perioadă de 24 de luni.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost retras.

Articolul precedentS-a semnat contractul pentru Șoseaua de Centură a Bârladului!
Articolul următorScop nobil, mijloace ilegale