Alexandru Mălăncuș , polițistul-erou din Vaslui, cel care în 2017 a salvat viața unui băiețel de naționalitate rusă pe plaja Nisipurile de Aur din Bulgaria, este acum obligat de instanță să plătească daune morale unui hoț pe care l-a prins la furat în flagrant, pe motiv că i-a „stricat” imaginea.

În iulie 2017, în timp ce se afla detașat în misiune pe o plajă din Bulgaria, a observat cum un băiețel în vârstă de 11 ani se sufoca și a intervenit prompt, scoțându-i un sâmbure de piersică din gât. Părinții acestuia, deși se aflau la mică distanță, nu au observat că minorul se afla în dificultate și pericol iminent de moarte dacă nu ar fi intervenit Alexandru Mălăncuș. Pentru această faptă, polițistul a primit „Distincția de Onoare”.

La un an distanță, de această dată în Vaslui, polițistul Alexandru Mălăncuș se îndrepta spre casă când a pornit în urmărirea a doi indivizi care furaseră un cartuș de țigări dintr-un magazin alimentar. După aproximativ 500 de metri, Mălăncuș a reușit să prindă unul dintre hoți pe care l-a predat mai apoi unui echipaj de poliție sosit în zonă.

Hoțul prins în flagrant l-a dat în judecată pe Alexandru Mălăncuș pe motiv că a fost umilit și batjocorit în momentul în care a fost reținut, după ce a fost imobilizat cu o curea.

El a cerut instanței de judecată ca polițistul și IPJ Vaslui să-i achite 100 de mii de euro. Judecătorii vasluieni a admis acțiunea în instanță însă au diminuat daunele morale la doar o mie de lei. Decizia nu este definitivă.

„Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1000 de lei. Cu drept de a formula apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Vaslui.

Articolul precedentAutoturism de lux furat din Germania, depistat la controlul de frontieră
Articolul următorPOLIȚIȘTII VASLUIENI AU ACȚIONAT PENTRU COMBATEREA FAPTELOR ILICITE DIN DOMENIUL COMERCIALIZĂRII DE PRODUSE AGRO – ALIMENTARE