Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în zilele de 06 și 07 aprilie a.c., pe raza județului Vaslui, prin efectuarea de controale, în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare.

În zilele de 06 și 07 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, pe raza județului Vaslui, o acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare.   

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 54 de agenți economici  și legitimate peste 75 de persoane.

Au fost constatate 4 infracțiuni (2 infracțiuni de evaziune fiscală, fapte prevăzute și pedepsite de art. 9 din Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, o infracțiune de contrabandă prevăzută și pedepsită de art. 270 din Codul Vamal și o infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 90  din Legea 84/1998  privind mărcile și indicațiile geografice) .

De asemenea, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, dintre care 39 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite) și 5 pentru abateri la O.U.G. 28/1999  (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale).

Au fost ridicate, în vederea confiscării, produse (legume, produse de papetărie, produse de cult, țigarete) în valoare totală de peste 2.100 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 32.000 de lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate în activitatea economică și protejării consumatorului.

Articolul precedentUn polițist obligat să plătească daune unui hoț prins în flagrant, pentru că i-a „stricat” imaginea!
Articolul următorACȚIUNE DE AMPLOARE A POLIȚIȘTILOR  VASLUIENI