Ieri, s-au împlinit 162 de ani de la Prima Unire, primul pas spre realizarea visului de veacuri al poporului român: Unirea tuturor românilor sub același ideal! Omagiem personalitatea lui Al. I. Cuza, fiu al Bârladului, cel care a înțeles, alături de generația de excepție de la 1859, că era momentul “să dăm mână cu mână, cei cu inima română!”.

În semn de înaltă prețuire, Primăria municipiului Bârlad, alături de reprezentanți ai autorităților locale și ai bisericii ortodoxe au depus coroane de flori la statuia din fața Primăriei si de la Cercul militar.

“Este trist că acest moment omagial nu a putut fi marcat prin prezența bârlădenilor care și-ar fi dorit sa fie alături într-un moment atât de important din istoria României. Criza sanitară prin care trece întreaga țară, nu ne-a permis să organizăm acest eveniment la înălțimea importanței istorice pe care o are. Să nu uităm lecția dată de înaintașii noștri care au dat dovadă de unitate în momentele grele, de cumpănă, ale trecutului că doar prin unitate, demnitate și înțelegere putem construi România pe care ne-o dorim. La multi ani, bârlădeni! La mulți ani, români!” a transmis primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentCHECK-IN. Clădire de patrimoniu, demolată fără autorizație
Articolul următorClaudiu Năsui: „A existat mereu o cârdășie între aceste companii de stat și politicieni”