Finalizare intervenție la  autocisterna încărcată cu motorină și răsturnată pe DN  24B, în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni: În această dimineață, după ora 07:00, autocisterna răsturnată în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni, a fost repusă pe roți, pompierii procedând mai apoi la sablarea și spălarea carosabilului. Autocisterna a fost mutată, urmând ca în cursul acestei zile să fie transportată la o societate specializată.

Începând cu ora 19:00 din data de 01.07.2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale și o ambulanță tip B2 (EPA), doi ofițeri și 22 subofițeri, pentru un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni. O autocisternă încărcată cu 28.000 litri motorină s-a răsturnat în afara carosabilului. Din autocisternă s-au scurs aproximativ 4.000 litri de combustibil. Nu a izbucnit incendiu și nu  au existat victime.

În primele momente ale intervenției, circulația pe DE 581 a fost întreruptă, pentru ca după ora 21:00 aceasta să fie reluată pe un singur sens. În această dimineață, după ridicarea  autocisternei și spălarea carosabilului, circulația a fost reluată pe ambele sensuri. 
Autoritățile au fost mobilizate, la fața locului au fost aduse mai multe utilaje și au fost ridicate mai multe diguri pentru a opri scurgerea motorinei pe câmp și infiltrarea în panza freatică. Motorina din autocisternă a fost  transvazată într-o altă autocisternă, în timp ce combustibilul scurs și amestecat cu apă a fost recuperat cu ajutorul motopompelor, pericolul pentru mediu fiind astfel diminuat. 

La intervenție au participat  efective aparținând ISU Vaslui, IPJ Vaslui, Drumuri Naționale.

Stirea inițială: Astăzi, în jurul orei 19:30, a avut loc un accident rutier, o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara părții carosabile pe drumul european  E581 din direcția Huși către Albița. 

„Intervine Secția de pompieri Huși cu 5 autospeciale, echipaje specializate și o ambulanță EPA cu echipaj paramedical.xLa fața locului sunt prezenți prefectul județului Vaslui, Mircea GOLOGAN, Prim adjunct al inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, colonel Niculae TĂTARU”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Circulația pe ambele sensuri este întreruptă până se iau toate măsurile PSI. 

 

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentVIDEO INTERVIU EXCLUSIV Liviu Dragnea, episodul 3 | Cum s-au derulat NEGOCIERILE pe amnistie cu Dăncilă și Toader: ”Grațierea o cer oamenii vinovați!”
Articolul următorLucrări de extindere a iluminatului public de siguranță în municipiul Bârlad