Primăria Municipiului Bârlad informează că, în ultima perioadă, pe raza localității s-au efectuat mai multe lucrări de extindere și modernizare a iluminatului public stradal, în scopul creșterii gradului de confort, dar și de siguranță publică.

Astfel, pe domeniul public s-au montat 67 de stâlpi pe strada Titu Maiorescu, 12 stâlpi pe strada Palerma, 7 pe strada Florilor, 4 pe Aleea Crâng, 5 pe strada Mihai Eminescu (Bloc garsoniere Confecții-lucrare în curs) și au fost efectuate lucrări de modernizare prin înlocuirea becurilor cu lâmpi led pe străzile Veronica Micle (15 lămpi led) și Titu Maiorescu (55 lămpi led).

„Siguranța bârlădenilor, alături de educație și sănătate sunt pe primul loc în orice viziune de dezvoltare durabilă. După cum se poate observa, am intervenit în zone în care accesul la energia electrică pentru uz casnic și iluminatul public fie nu au existat niciodată, fie se impuneau. Vorbim de zone precum Cartierul Complex sau Prodana, dar și în Cartierul Gară, cum este strada Florilor unde nu a existat iluminat niciodată. Periodic însă, s-au făcut mai multe lucrări de modernizare pe pe multe străzi. Dar, lucrările de extindere și modernizare vor continua și, ca și până acum, ne vom axa cu prioritate pe străzile pe care cetățenii municipiului ne-au semnalat că sunt probleme cu iluminatul public stradal, o condiție importantă pentru creșterea gradului de siguranță publică. Dacă mai sunt și alte zone cu probleme similare, așteptăm sugestii!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Articolul precedentUPDATE: Cisternă cu motorină răsturnată între Huși și Albița – VIDEO
Articolul următorZece ani de la înființarea Secției 85 Mentenanță Echipamente Militare din Bârlad!