O ședință care se anunța de departe ca fiind animată, după ce cu o zi înainte social democrații au părăsit sala și apoi au anunțat că nu vor mai participa la nici o ședință de îndată sau extraordinară, a luat o întorsătură neașteptată și ceea ce se prefigura de la început ca fiind un eșec, s-a transformat în victorie pentru liberali.
Toate strategiile cu care au venit consilierii PNL cât și independentul Bogdan Sârbu, au fost date peste cap de un singur consilier PSD.
Convocată pentru ora 19:00, ședința a început cu aproximativ 15 minute întârziere, tocmai pentru ca tabăra liberală să se asigure că de data aceasta nimeni nu lipsește de pe flancuri. Când s-au asigurat că toți cei zece consilieri PNL sunt în sală, președintele de ședință a declarat deschisă ordinea de zi.
Tot în cursul zilei de ieri, la ora 11:00, deputatul PSD Adrian Solomon a spus într-o conferință de presă că social democrații nu vor mai participa la ședințe de îndată sau extraordinare (n.r. – la cele extraordinare ordinea de zi trebuie transmisă consilierilor cu cel puțin 3 zile înainte) ci doar la cele ordinare (n.r. – ordinea de zi trebuie transmisă cu cel puțin 5 zile înainte).
Având în vedere datele de mai sus, la ora 19:00, liberalii au strâns rândurile și s-au tras unul pe altul la ședință și mai părea că în „ajutorul” lor a venit și independentul Bogdan Sârbu, fost membru PNL timp de peste 15 ani.
Surpriza ședinței și a serii a venit însă atunci când în sală a intrat consilierul PSD, Sorinel Răducanu, care s-a așezat tacticos la masă. Dacă în primă fază toți cei prezenți au crezut că acesta a venit trimis de partid pentru a supraveghea ședința, suspiciunile au dispărut după ce la începutul ședinței independentul Bogdan Sârbu a contestat legalitatea întrunirii și a depus un amendament prin care cerea să se discute și să se voteze doar anumite proiecte, care în opinia sa, păreau a se încadra în titulatura de „forță majoră și maximă urgență” așa cum prevede legea în privința convocării unei astfel de ședințe de îndată.
După contre între primarul Dumitru Boroș, consilierii liberali și Bogdan Sârbu, care s-au acuzat reciproc de campanie electorală și exercițiu de imagine, președintele de ședință Adrian Todireasa s-a consultat cu secretarul Cătălin Haret și a constatat că există legalitate în a continua dezbaterile pe proiectele de hotărâre. Bogdan Sârbu a anunțat președintele de ședință că nu va participa la vot la anumite proiecte.
În condițiile în care Sorinel Răducanu, din partea PSD, nu ar fi venit la ședință, consilierii liberali nu ar fi putut trece nici un proiect fără aportul pozitiv al lui Bogdan Sârbu. Dealtfel, în startul ședinței, când independentul contesta legalitatea întrunirii, liberalul Liviu Luca a spus răspicat că: „am scăpat de ăștia (consilierii PSD) și a început el (Bogdan Sârbu)”.
Imediat după începerea procesului de vot, liberalii au fost stupefiați de faptul că Sorinel Răducanu vota proiectele de hotărâre și nu venise doar ca simplu spectator. Practic, social democratul i-a dat planurile peste cap independentului Bogdan Sârbu care venise la ședință cu temele bine făcute și hotărât să se impună, atâta timp cât el era „votul decisiv”, în anunțata lipsă a pesediștilor.
Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate, în afară de unul singur, inițiat de Sorinel Răducanu, care a solicitat postarea lui pe site-ul instituției pentru dezbatere și informare.