Un număr de 1.168 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate la nivelul judeţului Vaslui, în perioada 7 – 13 ianuarie, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate la persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani.

„Dintre persoanele cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 96 au necesitat informare. Cele mai afectate categorii de vârstă sunt cea de 2 – 4 ani, cu 239 de cazuri şi cea de 15 – 49 de ani, cu un număr de 262 de îmbolnăviri”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Ca urmare a detecţiei de virusuri gripale pe teritoriul Moldovei, în judeţele Galaţi şi Iaşi, DSP a recomandat spitalelor din judeţ implementarea unor măsuri speciale.

„Printre măsurile solicitate se numără: restricţionarea sau interzicerea accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc, interzicerea accesului vizitatorilor care prezintă simptomatologie respiratorie, efectuarea la intrarea în serviciu, zilnic, a triajului epidemiologic a personalului în fiecare secţie sau compartiment şi efectuarea triajului epidemiologic al pacienţilor la internare pentru evitarea constituirii unor situaţii de risc epidemiologic. Angajaţii depistaţi cu simptomatologie respiratorie vor fi scoşi temporar din sectorul de activitate. De asemenea, se recomandă vaccinarea personalului nevaccinat până în prezent”, a mai spus Mihaela Topliceanu.

De la începutul perioadei de monitorizare a infecţiilor respiratorii, la nivelul judeţului Vaslui nu au fost semnalate cazuri de gripă.

Articolul precedentDoi tineri din Cozmești, cercetați pentru furt repetat din locuința unei femei
Articolul următorEVALUAREA ACTIVITĂŢII POLIŢIŞTILOR DE IMIGRĂRI DIN VASLUI, ÎN ANUL 2018