Un bărbat din județul Vaslui s-a trezit că este dat în judecată de compania gigant Microsoft din cauză că folosește sisteme de operare fără licență. Bărbatul riscă o pedeapsă de la 6 luni până la 3 ani de închisoare sau amendă.

Judecătoria Vaslui a decis pe data de 1 aprilie 2019 că bărbatul din județul Vaslui poate fi judecat pentru infracțiuni la legea privind drepturile de autor, în baza unui rechizitoriu depus de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, care au decis să-l trimită în judecată în stare de libertate. Aceștia au strâns probe într-un dosar din care rezultă că bărbatul folosea programe și sisteme de operare piratate.

Practic, vasluianul este acuzat că folosea sisteme de operare fără licență, ba chiar în anumite cazuri le instala și contra-cost altor persoane.

Cu toate că Ion U. a contestat această decizie a magistraților vasluieni, pe 8 mai 2019, judecătorii de la Tribunalul Vaslui au respins contestația acestuia și l-au obligat la plata a 100 de lei, cheltuieli de judecată.

Procesul se va desfășura la Judecătoria Vaslui.

Articolul precedentBârlădean decedat de mai multe zile, găsit de pompieri
Articolul următorBârlad: un hoț a scăpat de paznicii de la Lidl cu ajutorul unui spray lacrimogen