Vlăduț Dudău și Alexandr Bădiț participă în aceste zile cu naționala de futsal a României U19 la un stagiu de pregătire la Piatra Neamț.

Cei doi jucători ai formației CSM Vaslui vor susține pe 21 și 22 noiembrie două meciuri de verificare în compania selecționatei similare a Moldovei.

”Moldovenii ne întorc practic vizita. După cum se știe, și noi am fost la Chișinău în iunie, tot pentru două meciuri de verificare. Sunt foarte bune astfel de întâlniri, astfel de acțiuni. Până la debutul în preliminarii avem deja puse la punct alte acțiuni. În decembrie mergem în Slovacia pentru două meciuri, în ianuarie vom juca acasă împotriva Angliei, iar în februarie cu Franța, în deplasare, tot două meciuri. Înseamnă foarte mult pentru tinerii noștri tricolori. Au crescut mult în ultima perioadă. Pentru aceste două meciuri cu Moldova am convocat 14 jucători, dar ușa naționalei de juniori U19 rămâne deschisă. Ei trebuie să arate de ce au venit la națională, trebuie să arate că au progresat în ultima vreme, de aceea vin la echipa națională. În preliminariile pentru JO pentru Tineret de la Buenos Aires, Serbia ne-a învins cu 6-2. Ne-am revanșat apoi, după o perioadă de acumulări, câștigând cu 5-1. E un progres! Suntem pe un drum bun”, a spus selecționerul Endre Kacso.

Național de futsal a României U19 pregătește debutul în preliminariile Euro 2019.

România face parte din Grupa a 4-a, alături de Ucraina, Belgia și Macedonia, ultima fiind și gazda grupei, meciurile fiind programate în martie anul viitor.

La turneul final se califică doar câștigătoarea grupei.

Articolul precedentMoldovean, trimis în judecată pentru dare de mită
Articolul următorBraconieri prinși în flagrant de polițiști