Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfăşurat o acţiune pentru creșterea siguranței traficului rutier, intitulată ”Alcoolul conduce la tragedii –Povești fără happy-end”.

Peste 35 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică au desfășurat activități, pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea și combaterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

În vederea identificării conducătorilor auto care au încălcat prevederile stabilite prin lege privitoare la  consumul de alcool, poliţiştii au testat cu aparatul alcooltest peste 250 de conducători de autovehicule.

În cazul a 6 conducători auto au fost întocmite dosare penale, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii  prevăzute și pedepsite de  art. 336 (alin. 1) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.800 lei. De asemenea, aceștia au reținut 7 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare în cazul conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru instruirea conducătorilor auto asupra riscurilor generate de conducerea autovehiculelor după consumul unor băuturi alcoolice, poliţiştii s-au deplasat în zonele din apropierea unor cluburi din municipiul Bârlad, unde au desfăşurat activităţi preventive şi au oferit celor din zonă sfaturi legate de siguranţa rutieră. Au fost difuzate diferite materiale cu caracter preventiv, în special legate de consumul de alcool, iar cei prezenţi au putut testa, cu ajutorul ochelarilor DROGISTO, modalitatea în care se modifică percepția, reflexele și capacitățile cognitive în situația consumului de alcool.

Activitatea se circumscrie celor prevăzute în cadrul parteneriatului dintre I.P.J. Vaslui şi Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere.

Articolul precedentOaspeții de la Hora din Străbuni au plecat acasă cu cheia orașului Vaslui
Articolul următorCSM Vaslui participă la Cupa Speranței!