S-a tras cortina peste cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din Străbuni”. În semn de recunoștință toate grupurile din străinătate au primit de la primarul Vasile Pavăl ”Cheia orașului”.

Au fost emoții, a fost multă muncă, dar cred că am obținut ceea ce ne doream, un festival aparte, un festival care, iată, va fi un reper pentru activitatea culturală viitoare. Vă spuneam la debut să lăsăm deoparte supărarea pe perioada festivalului și să trăim la intensitate maximă aceste zile minunate și, sincer, mă bucur că așa s-a întâmplat. Acum, la final, vreau să le mulțumesc participanților de peste hotare care au invadat, la figurat vorbind, Vasluiul, cu costumele și tradițiile lor, cu ceea ce reprezintă fiecare popor care a venit, iată, aici, la noi. Ne-au încântat și ne-au cucerit”, a declarat primarul Vaslui Pavăl.

Seara de gală a avut loc în centrul Vasluiului, în prezența a peste 5.000 de vasluieni, care s-au bucurat să revadă pentru ultima dată formațiile și grupurile de dansatori invitați la eveniment.

A fost o seară plină de culoare, bună dispoziție și mult dans, iar spectatorii i-au răsplătit pe artiști cu multe aplauze.

De altfel, oaspeții au vorbit la superlativ de Festivalul ”Hora din Străbuni”, afirmând că s-au simțit extraordinar la Vaslui și felicitându-i pe organizatori pentru modul cum au fost primiți și tratați.

”Nu sunt destule cuvinte să-ți mulţumesc. Ești un mare lider, e o plăcere să te cunosc. Festivalul e uimitor. De departe cel mai bun festival al turneului nostru din Europa, cel mai bun!!!!! TRĂIASCĂ ROMÂNIA ȘI VIVA MEXICO”, i-a transmis Alberto Garcia lui Lucian Onciu, directorul festivalului.

11 țări, plus România, cu peste 600 de dansatori au fost la ediția din acest an a Festivalului ”Hora din Străbuni”.

”La finalul spectacolului mi-am dorit să-i mulțumesc Fernandei Messad (Argentina) pentru că a ales Vasluiul deși avea alte două variante pentru această perioadă. Mi-a spus că nu regretă niciun moment alegerea făcută și că aici i-a plăcut totul: ospitalitate, minuțiozitate în organizare scenică, căldură sufletească. A fost unul dintre momentele mele preferate!”, a precizat Lucian Onciu.

Evenimentul a fost organizat de CJCPCT Vaslui, Consiliul Județean și Primăria municipiului Vaslui.

GALERIE FOTO

 

 

Articolul precedentBanca: un bărbat se află în stare gravă la spital după ce mașina în care se afla s-a izbit de un cap de pod
Articolul următorVasluieni lăsați fără permise de polițiști