Vasluiul a fost gazda celei de a X-a etape naționale a Concursului de chimie pentru filiera tehnologică „Petru Poni”. Această fază, care a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui la Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui, s-a încheiat cu succes, cu aprecieri pozitive privind organizarea şi desfăşurarea concursului.

Elevii vasluieni au obținut rezultate remarcabile, obţinând o Menţiune MEN și 4 Menţiuni Speciale.

În cadrul probei practice s-au evidenţiat elevele din Vaslui: Lidia Magdalena Ciulei și Paula Gabriela Cărăuș, de la Colegiul Economic “Anghel Rugină”, îndrumate de profesor dr. Agafitei Gabriela-Elena, care au obţinut punctajul maxim de 100 de puncte.

Rezultatele elevilor care au reprezentat judeţul Vaslui au fost meritorii culminând cu o mențiune MEN, prin elevul Paul Latu, din clasa a XII-a, de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huşi, profesor îndrumător Mirela Dinu și patru mențiuni speciale obţinute la clasa a IX-a de  elevele Cristina Baciu, de la Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui, profesor îndrumător Drăgoi Nicoleta, și Maria Alexandra Adumitroaiei, de la Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui, profesor îndrumător Agafiţei Gabriela Elena, la clasa a X-a de eleva Lidia Ciulei, de la Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui, profesor îndrumător Agafiţei Gabriela Elena, şi la clasa a XII-a de elevul Bogdan Mardare, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negreşti, îndrumător profesor dr. Dascălu Mihaela Cătălina.

Imaginea pozitivă a judeţului Vaslui s-a întregit în mintea şi sufletul participanţilor, elevi şi profesori însoţitori a loturilor judeţe, ca urmare a excursiei organizate la Bârlad, unde au vizitat Planetariul, Muzeul şi Grădina Zoologică.

Spiritul competiţional i-a unit şi de această dată pe profesorii chimişti şi fizicieni din judeţ pentru a marca din nou în istoricul vasluian un eveniment educativ – ştiinţific de nivel naţional.

Inspectorul şcolar pentru disciplinele Fizică şi Chimie, prof. dr. Dumitraşcu Irina, este la a treia experienţă în organizarea competiţiilor de talie naţională în judeţul Vaslui, de fiecare dată a reuşit să se remarce prin buna organizare și capacitate de a lua cele mai potrivite decizii în situaţii limită, corectitudine şi respect faţă de colaboratori.

Pentru succesul organizării competiţiei naţionale la Vaslui şi-a adus contribuţia şi buna colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, directorii şcolilor, părinţii, elevii, reprezentanţii comunităţilor locale şi sponsorii – Primăria Municipiului Vaslui, Asociaţia Profizica, Liceul „Ştefan Procopiu”, S.C. Sophpanis SRL, SC Dalsor Company SRL, SC Aurocor SRL, SC Electroconstrucţia ELCO, SC Consbit-Apicola, SC Ropharma SA, SC Morandi-COM SRL, Căciulă Aurel, SC RPH Restaurant SRL, Dragomir Marius, Găluşcă Anca Genoveva.

Articolul precedentO nouă generație de la LER Vaslui și-a luat rămas bun de la dascăli
Articolul următorMarș ecologic pe străzile din municipiul Huși