Până pe 22 martie, cetățenii din Vaslui au putut să se implice civic pentru viitorul orașului în cadrul campaniei de consultare “Alege Prioritățile Orașului Tău!”, realizată de Banca Mondială în parteneriat cu Urbanize Hub.

Participanții au putut accesa un chestionar, au ales orașul și au ierarhizat proiectele generate pentru acel oraș, în funcție de importanța și impactul asupra comunității locale și a regiunii metropolitane.

Vasluieni au ales următoarea ordine pentru proiectele din zona urbană funcțională a municipiului Vaslui: 1. Construcția Variantei de Ocolire a Municipiului Vaslui; 2. Drumul TransRegio „Moldavia” (Bacău – Vaslui – Iași); 3. Extinderea și reabilitarea infrastructurii Spitalului Județean Vaslui (Spitalul vechi); 4. Investiții în infrastructura culturală din Zona Metropolitană Vaslui: 1) înființarea Centrului Cultural „Casa Artelor” Vaslui (Centrul Cultural „Dimitrie Cantemir”); 2) Complexul Muzeal „Satul Moldovenesc în Epoca Ștefania”; 3) Reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Vaslui; 4) Consolidarea Palatului Copiilor din Municipiul Vaslui (monument Categoria A); 5. Drumul EuroTrans „Prut” (Crasna – Albița); 6. Parcul Agro-Industrial Vaslui și investiții în exploatațiile agricole din Zona Metropolitană Vaslui; 7. Parcul de Agrement Vaslui; 8. înființarea Complexului de servicii sociale pentru persoanele expuse riscului de excluziune socială; 9. înființarea unui Centru de Transfer Tehnologic în Municipiul Vaslui; 10. Centrul de Conferințe și Expoziții.

Articolul precedentSâmbătă, Vasluiul pedalează!
Articolul următorCriză de forță de muncă la Vaslui