Potrivit metodologiei, și părinții ai căror copii împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 pot să-i înscrie la clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Ca în fiecare an, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui coordonează întreaga activitate, drept pentru care a stabilit șapte centre de evaluare.

Două dintre ele sunt chiar la sediul CJRAE, iar celelalte, la Grădinița nr. 15 “Dumbrava Minunată” Vaslui, Școala “Episcop Iacov Antonovici”, Școala “George Tutoveanu” din Bârlad, Școala “Anastasie Panu” Huși și Școala Gimnazială “Mihai David” Negrești.

Evaluarea preșcolarilor se realizează în perioada 26 februarie- 20 martie, iar cele șapte centre vor fi deschise între orele 10-18.

Părinții pot face programări pentru realizarea evaluării psihosomatice a copiilor la numărul de telefon 0235/314.706, în intervalul orar 9-16.
În vederea realizării evaluării psihosomatice, părinții sau reprezentanții legali sunt nevoiți să obțină mai întâi o adeverință de la medicul de familie prin care se atestă că preșcolarul este “clinic sănătos” și “apt pentru școală”.

Rezultatele evaluărilor se vor comunica în scris, în aceeași zi, și nu pot fi contestate.

Articolul precedentVasluieni nominalizați la Gala Excelenței în Asistență Socială
Articolul următorElevi de la Liceul ”Ștefan Procopiu”, în schimb de experiență la Sevilla