Duminică, 9 decembrie, elevii care s-au evidențiat la fazele locale ale turneului ”Handbalul în școlile de la sate” vor participa la finala competiției, inițiate de Asociația Județeană de Handbal (AJH) Vaslui.

La această fază vor participa 80 de elevi, 40 fete și 40 de băieți, născuți 2004 și mai tineri care au fost selecționați de către profesorii catedrei de handbal din cadrul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

”Elevii selecționați vor susține probe de control, măsurători antropometrice și joc bilateral. La începutul competiției elevii vor prezenta copie xerox după cartea de identitate sau certificatul de naștere. Prin acest turneu ne-am dorit să popularizăm jocul de handbal în școlile din mediul rural, dar și selecționarea elevilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță în cadrul grupelor secției de handbal de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui”, a spus Liviu Gugleș, inițiatorul competiției.

”Handbalul în școlile de la sate” este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui.

Finala se va desfășura în sala de sport a LPS (fetele) și Sala Polivalentă (băieții), începând cu ora 8.30.

Articolul precedentCe localități din județul Vaslui nu vor avea energie electrică în perioada 10 – 14 decembrie
Articolul următorProfesori de muzică din Vaslui, în schimb de experiență la Anenii Noi