După mai multe discuții cu Ministerul Apărării Naționale și Statul Major al Armatei Române, Vasluiul va avea paradă militară de amploare de Ziua Națională.

Prefectul Eduard-Andrei Popica susține că a fost un efort comun al autorităților, pentru ca evenimentul de 1 Decembrie să fie unul demn pentru anul Centenar.

”De trei luni de zile am făcut nenumărate adrese către Ministerul Apărării şi în susţinere am fost la două întrevederi cu fostul ministru al Apărării. Exista un ordin al comandantului statului major care spune că parade militare nu se fac decât în municipiile unde există garnizoane militare. Am încercat să combat prin adrese explicative şi acest ordin, mergând cu domnul deputat Solomon, cu doamna senator Creţu şi cu domnul viceprimar Cazacu la factorii decidenţi, la Bucureşti, pentru a-i convinge că nu e posibil ca în municipiul reşedinţă de judeţ, în an centenar să fie doar o paradă militară simplă. În cele din urmă, am reuşit, astfel că de 1 Decembrie, în municipiul Vaslui va avea loc o paradă de anvergură cu tehnică militară”, a precizat prefectul de Vaslui.

Manifestările de 1 Decembrie vor începe la ora 10, la statuia domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Piaţa Civică, unde autorităţile locale şi judeţene vor susţine discurcuri de omagiere a eroilor neamului. Ceremonia va fi urmată de parada militară.

Articolul precedentAdolescent căutat de autorități în pădure la Gârceni
Articolul următorDescoperiți la controlul de frontieră cu cărţi de identitate false în portmoneu