Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, ascunse în portmoneele unor cetățeni din R. Moldova, două cărți de identitate false care urmau a fi folosite în Germania.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, cetățenii din R. Moldova, A. M. și A. B.,  în vârstă de 26, respectiv 32 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate pasagerilor microbuzului, colegii noștri au observat, în portmoneele celor doi pasageri, ascunse și nedeclarate, două cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografiile personale.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, posesorii documentelor au declarat că au procurat cele două cărți de identitate din Germania, de la aceeași persoană, ale cărei date nu le cunosc, plătind suma de 100 de euro fiecare.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentVasluiul va avea paradă militară de 1 decembrie
Articolul următorȘofer cu permis necorespunzător depistat la controlul de frontieră