Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul viceprimarului comunei Mălușteni, Aurel Gherghescu.

Potrivit unui comunicat făcut public de ANI, în intervalul 01 aprilie 2015 – 03 noiembrie 2016, a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de titular întreprindere individuală, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Conform legislației în vigoare, Aurel Gherghescu a încălcat următoarele prevederi legale:- art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”.

Gherghescu Aurel s-a mai aflat în stare de incompatibilitate, în perioada septembrie 2013 până în septembrie 2014, întrucât a deținut simultan functiile de viceprimar si membru în Consiliul de Administrație al Scolii Gimnaziale Mãlușteni .

Raportul de constatare întocmit de ANI poate fi contestat în instanţa de judecată.

Articolul precedentUn vasluian a ajuns în arest după ce și-a violat soția. Femeia a sunat la 112 în toiul nopții.
Articolul următorUn bărbat din județul Vaslui, s-a ales cu dosar penal după ce a încălcat un ordin de protecție