Mobilizare exemplară a echipajelor de salvatori de la ISU și SAJ Vaslui, substația Bârlad, în cazul unui tânăr în vârstă de 36 de ani, din localitate, care nu mai răspundea la ușă de câteva zile și nici nu mai fusese văzut de aproximativ o săptămână.

Singura rudă a bărbatului, care se află în afara țării, văzând că nu mai poate lua legătura cu el, a apelat la o cunoștință pe care a rugat-o să sune la 112 și să alerteze autoritățile, având suspiciunea că acestuia i s-ar fi întâmplat ceva rău.

POVESTE TRISTĂ DE VIAȚĂ. Radu Titus P. locuia singur de ani de zile într-un apartament neracordat la energie electrică și gaze naturale, de pe bulevardul Epureanu. Vorbea cu foarte puțină lume și se autoizolase.

În ultimii ani, starea sa de sănătate psihică se degradase extrem de mult, fiind văzut în câteva rânduri de cunoscuți cum își căuta de mâncare prin pubelele de lângă bloc. Cei care îl cunosc pe Radu Titus, spun că acesta a fost până nu de mult un tânăr perfect normal, cu prieteni și cu o inteligență de invidiat, fiind printre puținii din municipiul Bârlad care stăpânea cunoștințe solide în domeniul tehnologiei.

Declicul pare să se fi produs, spun cunoscuții, când acesta începuse să comercializeze „legale” (n.r. – produse etnobotanice) din care mai consuma și el. Ajuns în câteva rânduri la spital, starea lui de sănătate s-a degradat treptat și ulterior a început să fie evitat de cercul de prieteni și cunoscuți.

Tatăl lui Radu Titus, aflat de mulți ani în vestul țării, nu s-a mai interesat de soarta fiului său din momentul în care a decis să-l părăsească. O altă lovitură grea din partea destinului a primit-o Radu Titus în urmă cu câțiva ani, când mama sa plecată la lucru în Italia, a ales să-și pună capăt zilelor, cel mai probabil din cauza unei depresii severe. Femeia s-a sinucis prin spânzurare.

GĂSIT LA TIMP. Singura rudă care se mai interesa de Radu Titus, era o mătușă plecată în afara țării și care văzând că nu-l mai poate contacta de câteva zile, s-a alarmat și a sunat o cunoștință pe care a rugat-o să apeleze 112 și să alerteze autoritățile, având bănuiala că tânărului i s-ar fi putut întâmpla ceva rău. Dealtfel, cu aproximativ zece zile în urmă, un cunoscut l-a văzut pe Radu Titus la Unitatea Primiri Urgențe din Bârlad cu fața tumefiată și plin de sânge. Când l-a întrebat ce i s-a întâmplat, acesta a răspuns că a căzut de pe bicicletă.

Vineri seara, 20 decembrie, în jurul orei 20:00, la 112 a fost efectuat un apel prin care s-a semnalat despre faptul că din interiorul apartamentului unde locuiește Radu Titus P. nu mai răspunde nimeni și nici telefonic nu poate fi contactat, deoarece telefonul este închis.

La adresa indicată s-a deplasat un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Bârlad cu o autospecială cu scară, un echipaj de jandarmi și o echipă medicală din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

În momentul pătrunderii în interior, Radu Titus a fost găsit în dormitor, în pat, într-o stare vizibilă de degradare, cu echimoze în zona feței și capului și urme de sânge. A fost preluat imediat de echipajul de pe ambulanță și transportat la UPU Bârlad.

SITUAȚIE INCERTĂ. Cei care îl cunosc pe Radu Titus se întreabă ce se va întâmpla cu el după ce va fi externat, având în vedere că nu are pe nimeni care să-l îngrijească și se întreabă dacă nu cumva autoritățile ar trebui să se autosesizeze în acest caz și eventual să-l interneze într-o instituție de specialitate. Pentru că în starea în care se află, Radu Titus nu își mai poate purta singur de grijă.

Articolul precedentNegrești: un autoturism scăpat de sub control s-a oprit într-un stâlp. FOTO
Articolul următorAccident rutier grav în comuna Oltenești: un căruțaș și calul acestuia au murit pe loc