Academician Constantin Toma

Prezent la Conferința Internațională ”Emil Racoviță-Exploratorul”, academicianul Constantin Toma cere autorităților din Vaslui să numească noiembrie drept luna de omagiere a marelui savant, care a copilărit în județ, pe care îl consideră cel mai mare speolog și biolog din toate timpurile.

El propune organizarea în fiecare școală a unor activități de evocare a personalității lui Emil Racoviță.

”Folosesc acest prilej pentru a sugera muzeului, corpului didactic din județul Vaslui să nu scape niciun prilej ca în această lună noiembrie, în fiecare școală din județul Vaslui, profesorii de ştiinţe naturale, de biologie, de geografie, de geologie, de ştiinţa mediului să facă cunoscută această mare personalitate în rândul elevilor. Este datoria noastră, a celor care facem educaţie şi instrucţie, să insuflăm elevilor, copiilor noştri şi, prin ei, părinţilor lor, despre această mare figură a naturaliştilor români, a savanţilor români, a ştiinţei europene, om cunoscut peste tot în lume”, a declarat academicianul Constantin Toma.

Un prim pas este făcut vineri, 2 noiembrie, când Conferința Internațională ”Emil Racoviță” se mută la Ivănești, unde elevi de la școlile din Pușcași, Laza, Pungești și Ivănești vor afla de la invitați amănunte mai puțin cunoscute despre viața, activitatea și opera marelui savant.

Conferința Internațională ”Emil Racoviță-Exploratorul” este organizată de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și a ajuns la cea de-a doua ediție.

Articolul precedentCutremur atipic la Vaslui
Articolul următorVaslui are primul spital privat de paliație