Două familii sărace, cu copii, care doar au tânjit anii trecuți la cadouri de Crăciun și la dulciurile pe care le vedeau doar în reclamele de la tv, au primit ieri ajutor de la oameni cu suflet care au donat din puținul lor doar ca să le aducă fericirea pe chip.

În urma unui apel pe facebook, zeci de persoane au donat sume de bani și alimente care au ajuns la copiii din două familii defavorizate, din localitățile Bârlad și Perieni.

Estera, fetița de 12 ani care are „note cam mari” la școală!

Pe Estera, fetița cea mică a familiei Gheorghe, am găsit-o acasă, într-o cămăruță de câțiva metri pătrați, în care locuiește alături de cei trei frați ai săi și cu mama lor. Se încălzesc cu vreascuri adunate, pe care le bagă într-o sobă de teracotă. Ne-a spus cu modestie în glas că la școală nu are note „cam mici” ci doar „note cam mari”.

Cu tristețe în glas și cu capul plecat în jos, ne-a mărturisit că nu are curent electric. Deci nu se poate bucura de banalele desene animate, la care alți copii de vârsta ei se uită. Își face lecțiile la lumina zilei și dacă o prinde noaptea, continuă la lumina lumânării.

Cei patru copii ai Denisei Gheorghe (41 de ani) cu vârste de la 9 la 16 ani merg la școală, alocațiile fiind sursă de venit constantă. Și mama celor mici mai merge  la muncă, cu ziua, atât cât îi permite sănătatea, ea fiind părăsită de soț în momentul în care s-a îmbolnăvit.

Alimente și lemne pentru foc, asta a primit ieri familia Gheorghe. Întocmai ca niște furnicuțe, cei mici au descărcat cu mânuțele goale lemnele înghețate și murdare zăpadă, dar pe fața lor se citea fericirea. Au făcut coadă și au mers în șir indian cu sacoșele de la mașina care le-a adus bunătățile donate de oamenii inimoși.

Cine dorește să-i ajute, o pot face oricând, ei locuiesc pe strada Victor Babeș nr. 37, cartier Deal 2.

Doi preoți, se vor asigura că cei mici vor avea curent electric și desene animate!

Preoții Răzvan Acostioaie, de la Parohia Sf. Dumitru și preotul Daniel Agape, de la parohia Domneasca II, au contactat deja o echipă specializată în instalații electrice și vor suporta toate cheltuielile necesare racordării la rețeaua electrică. Un gest uman și demn de tot respectul, prin care le pot demonstra celor mici că, întradevăr, Moș Crăciun există!

Pelerinaj de binefăcători la poarta unei familii din Perieni

Urmare a campaniei susținute și de Realitatea de Vaslui, la poarta familiei din localitatea Perieni au oprit ieri mai multe mașini, interesându-se despre starea celor mici și despre cum i-ar putea ajuta. Administratorul unui grup de facebook din Bârlad, a strâns și el donații și a mers cu alimente și dulciuri la cei mici, făcându-le ziua mai frumoasă.

Pe tatăl celor doi băieți din Perieni l-am găsit ieri cum „îmbrăca” țeava de apă ca să nu înghețe. În camera unde dorm cei patru, tavanul abia stă să nu se prăbușească peste ei.

Tatăl băieților a suferit cu ceva timp în urmă un accident vascular, dar asta nu-l oprește să mergă la muncă și să le aducă o pâine pe masă. Pe băiatul cel mare, nu l-am găsit acasă, el fiind plecat la o stână, unde mai ajută în timpul său liber, tot pentru a aduce acasă de-ale gurii.

Mai multe persoane și-au manifestat intenția de a ajuta cele două familii în perioada imediat următoare.

Articolul precedentCătălin Moroșanu, oprit în trafic de polițiștii vasluieni
Articolul următorO VESTĂ PENTRU O VIAȚĂ