În perioada 02 – 04 noiembrie 2018, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 38 misiuni, astfel:

 • 28 intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
 • o misiune de asanare a echipei pirotehnice, în data de 03.11.2018. ora 08.53, în localitatea Pâhnești, comuna Arsura, județul Vaslui, pentru asanarea unei grenade defensive din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperită de o persoană în curtea proprie, în timp ce executa lucrări agricole în grădină. Grenada defensivă a fost transportată de echipajul pirotehnic la depozitul de păstrare, urmând ca, ulterior aceasta să fie distrusă;
 • o misiune de asistență a persoanelor, în data de 03.11.2018, între orele 14.17 – 15.55, în localitatea Moara Domnească, comuna Văleni, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, o persoană de sex masculin, de aproximativ 63 ani se afla căzut în fântâna din curte, cu o adâncime de 6 metri și diametrul de 20 centimetri. După scoaterea persoanei din fântână, din nefericire, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă i-a declarat decesul;
 • 8 intervenții pentru de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor: 

 • vineri, 2 noiembrie, la ora 16.00, un echipaj de pompieri militari din cadrul Secției de Pompieri Huși, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un autoturism răsturnat pe lateral, în afara părții carosabile a drumului comunal DC 51B, în dreptul localității Rusca, comuna Pădureni, județul Vaslui. Echipajul de Prim Ajutor Calificat a evaluat șoferul, acesta arefuzat transportul la spital.
 • vineri, 2 noiembrie, la ora 17.20, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un apartament, în municipiul Bârlad, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără, într-o cameră. Urmare a incendiului au ars o draperie, un dulap din balcon, diferite materiale textile și a fost degradată izolația în zona apropiată incendiului, fiind salvat apartamentul. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise, de la o lumânare lăsată nesupravegheată.
 • vineri, 2 noiembrie, la ora 17.52, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un autoturism, care a accidentat mortal o cabalină lăsată nesupravegheată, în localitatea Bălteni, comuna Bălteni, județul Vaslui. În urma accidentului rutier, o persoană de sex masculin, pasager pe locul din dreapta șoferului a suferit traumatisme, fiind preluat de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.
 • sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 14.44, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un accident rutier produs între două autoturisme, pe DJ 244, în localitatea Stoișești, comuna Banca, județul Vaslui. La fața locului s-au deplasat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. În urma accidentului rutier, cele patru victime (doi adulți și doi copii panicați) au fost evaluate la fața locului, refuzând transportul la spital.
 • sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 14.55, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, în municipiul Bârlad. Au ars aproximativ 700 metri pătrați de vegetație uscată și au fost salvate două autoturisme parcate în imediata apropiere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 17.39, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, în localitatea Chițoc, comuna Lipovăț, județul Vaslui. Urmare a incendiului au ars aproximativ 7500 metri pătrați de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • duminică, 4 noiembrie, la ora 19.00, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un tablou de amplificare semnal cablu, în scara unui bloc din municipiul Bârlad, județul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără, cu posibilitatea de propagare la apartamentele învecinate. Urmare a incendiului a ars tabloul în proporție de 50 %. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la un conductor electric neizolat corespunzător.
 • duminică, 4 noiembrie, la ora 18.11, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, Punctul de lucru Murgeni, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, orașul Murgeni, județul Vaslui. Au ars aproximativ 100 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Articolul precedentVasluian păgubit prin metoda „mica publicitate” cu suma de 32.600 lei
Articolul următorȘcoala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui, la ceas aniversar!