În perioada 1 februarie 2019, ora 16.00 – 5 februarie 2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 46 misiuni, astfel:

  1. Misiuni de acordare a asistenţei medicale
  • 40 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
  1. Misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 22.58, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Bârlad. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără la baie, cu probabilitatea de propagare la întreaga locuință. Urmare a incendiului au ars elementele aferente băii, instalaţia electrică şi sanitară. A fost salvată locuința cu bunurile aferente din celelalte încăperi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric al unui aparat electrocasnic.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 06.00, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Crîng Nou, comuna Ciocani, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără violent la depozitul de furaje. Au ars şase tone de furaje, 60 metri pătraţi fânar din lemn, cu acoperiş din tablă, pe astereală de lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului va fi stabilită de către organele de cercetare.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 00.02, a Detașamentului de Pompieri Bârlad, Punctul de lucru Murgeni. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Rânzeşti, comuna Fălciu, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără la podul casei. Au ars 80 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn, uşi ferestre, mobilier şi textile diverse. Au fost salvate trei camere de locuit cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric la centrala electrică defectă.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 02.28, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Bârlăleşti, comuna Epureni, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără într-o încăpere şi la podul casei. Au ars 20 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn, uşi ferestre, mobilier şi textile diverse, actele proprietarului. Proprietarul, în vârstă de 38 ani a suferit arsuri de gradul I la nivelul capului şi de gradul II pe la aproximativ 2% din suprafaţa corpului, a fost transportat la spital de către ambulanţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură.
  1. Misiuni de asistenţa persoanelor
  • o misiune privind transportul unui pacient supraponderal la ambulanţă, cu un echipaj de stingere, în data de 02.2019.2019, ora 00.15, în municipiul Bârlad.
  • o misiune de deblocare a unei uşi, în municipiul Vaslui, la data de 05.02.2019, orele 05.11. Echipajul a deblocat uşa de la intrare; proprietarul se afla blocat în casă, cooperant, nu necesita îngrijiri medicale.
Articolul precedentHușana are portar cu evoluții în prima ligă
Articolul următorMorminte profanate la Șuletea