Ani de zile bârlădenii s-au tot plâns de pulberea roșie care acoperea aleile din parcul central „Victor Ion Popa” din Bârlad, care după fiecare ploaie sau topirea zăpezilor, transforma zona într-o veritabilă mocirlă. Municipalitatea vrea să pună pavele pietonale în locul zgurii existente.

După ce a fost reabilitat, pe bani europeni, una din metehnele fostului primar Constatin Constantinescu (mare iubitor de tenis de câmp!) a fost să inunde din belșug potecile cu zgură. Un praf roșiatic care după fiecare ploaie se transforma în noroi iar aleile deveneau impracticabile. Mult timp nu s-a putut interveni pentru a fi schimbat acest praf roșu din cauza legislației fondurilor europene, care nu permite să se intervină asupra unui proiect executat cu bani de la UE, timp de zece ani de la execuție.

Acum, primăria Bârlad vrea să acopere aleile parcului cu pavele pietonale pe un strat de 5 cm de nisip. Pavarea căilor de circulație din parc însumând o suprafață de 3938 metri pătrați, va scoate din bugetul local suma de 428.700 lei cu TVA. Asta, dacă vor fi de acord consilierii locali bârlădeni.

 

Articolul precedentCasa memorială „Gheorghe Gheorghiu Dej” va fi reabilitată
Articolul următorAu început să fie ridicate mașinile abandonate de pe domeniul public