Ediția 2019 a Zilelor Culturale ale Bârladului a ajuns la cea de-a patra zi, după ce evenimentul a fost deschis, vineri, 3 mai, de o conferință de presă care a precedat „Cupa de gimnastică Andreea Răducan” iar în centrul cultural-istoric al municipiului au avut loc mai multe spectacole în aer liber.

Astfel, încă de vineri, 03 mai, de la ora 18.00, bârlădenii au fost invitați la un spectacol susținut de Asociația „Soul Music Art” și soliștii Mitriță Crețu, Lenuța Burghilă și Ionuț Fulea și taraful. Ansamblul „Plăieșii” din Chișinău a încheiat prima seară de specacole, cu un recital demult așteptat de bârlădeni. Cea de-a doua zi a Zilelor Culturale fost deschisă de „Anuala artiștilor bârlădeni”, la Galeriile de artă „N. N. Tonitza”, iar seara de spectacole în aer liber a continuat cu recitalurile artiștilor Dan Cernăvodeanu și Lidia Buble. În fine, ultima zi a săptămânii trecute, a început, de la ora 10.00, cu Festivalul Interjudețean de Folclor pentru elevi „Tradiții și obiceiuri” și s-a terminat cu o serie de spectacole muzical-coregrafice susținute de ansambluri folclorice din zona Bârlad, precum și cu reprezentațiile artistului Ștefan Enășel și Formației „Zdob și Zdub”.

Tot duminică, la finalul a două zile pline de competiție, în cadrul unei noi ediții a Cupei „Andreea Răducan”, Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, i-a adresat celebrei gimnaste mulțumiri publice pentru implicare, dar mai ales pentru că a ales orașul natal pentru desfășurarea unei întreceri sportive devenite de-acum tradiție.

„Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au implicat în această nouă ediție a Cupei „Andreea Răducan”. Mă refer aici la sportivi, antrenori, arbitri, părinți și sponsori, fără de care această extraordinară competiție nu ar fi putut fi realizată. Evident, toată considerația noastră se îndreaptă și spre bârlădeanca Andreea Răducan, un model neobosit de sportivitate și caracter în gimnastica locală și națională, precum și în viața de zi cu zi. Faptul că Andreea a ales municipiul Bârlad pentru această competiție – când ar fi putut să o organizeze în orice alt oraș al țării – demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că ea nu a uitat nicio clipă de unde a plecat și că se simte bine acasă, ori de câte ori revine”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În semn de mulțumire pentru sprijinul acordat pe plan local pentru desfășurarea întrecerii, cunoscuta gimnastă l-a invitat pe primarul Dumitru Boroș și pe viceprimarul Roxana Miron-Feraru să premieze o parte din sportivele care au urcat pe podiumul competiției.

Zilele culturale continuă și astăzi, de la ora 20.00, la Pavilionul Muzeal „Marcel Guguianu”, unde va avea loc spectacolul „Les fleurs du bien – De la Maria Tănase la Edith Piaf”, susținut de Alexandra Fits. Ziua de 7 mai va debuta, de la ora 11.00, cu „Dialogul Artelor”, de la Academia Bârlădeană, cu participarea lui Lucian Vasiliu și Dragoș Pătrașcu. De la ora 18.30 la Cinematograful „Victoria” va avea loc, tot marți 7 mai, Conferința „De la scenografie, la regie” și „Retrospectiva Cineacordeon – de la filmul mut, la musical”, cu participarea lui Emy Drăgoi Band și a Medeei Marinescu.

Articolul precedentBătrână evacuată din locuință, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon
Articolul următorDepistat la volan, fără permis de conducere