La Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al doilea război mondial, vis-a-vis de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a avut loc o ceremonie militar-religioasă, dedicată Zilei Armatei Române.

La festivitate au participat reprezentanți au autorităților locale și județene, partide politice, ai unităţilor militare, ai instituţiilor publice, veterani de război, cadre militare ȋn rezervă și retragere, precum și profesori și elevi din municipiul Vaslui.

Manifestările au debutat cu salutarea drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat al Romȃniei, după care a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, în frunte cu PS Ignatie, episcopul Hușilor, și au fost rostite alocuțiuni.

Activitățile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare din cadrul Unității Militare din Bârlad.

Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui, în colaborare cu Primăria municipiului, Consiliul Județean Vaslui și cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Vaslui.

Articolul precedentAPIA Vaslui plătește subvenția la motorină aferentă semestrului II
Articolul următorDoi bărbați condamnați pentru infracțiuni cu violență, duși la Penitenciarul Vaslui