Prefectul Judeţului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat astăzi la o ceremonie militar-religioasă, ce a avut loc la Monumentul Independenței din municipiul Vaslui.

9 Mai are o triplă semnificație pentru români: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene.

”Cel mai important reper al acestei zile rămâne Declarația de Independență a României, rostită în Parlament, acum 142 de ani, de către ministrul de externe, Mihail Kogălniceanu. Astfel, 9 mai 1877, alături de 1 decembrie 1918, reprezintă clipele de aur ale istoriei poporului român. Astăzi, ne bucurăm împreună că putem să celebrăm și Ziua Europei. Ne mândrim că țara noastră face parte din marea familie europeană și avem convingerea că aceasta este calea de urmat pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare. De aceea, vă îndemn, dragi vasluieni, să ne iubim țara și istoria! Să prețuim valorile naționale și să le transmitem neatinse generațiilor viitoare. La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Ceremonialul a cuprins acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Naţional al României și al Uniunii Europene, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, depunerea unei coroane la Monumentul Independenței și defilarea gărzii de onoare.

Articolul precedentZiua Internaţională a Astronomiei va fi marcată și la Bârlad
Articolul următorMinistrul Muncii vine la Vaslui