Ziua Alianţei Nord-Atlantice, sărbătorită în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie, a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar de înălţare pe catarg a drapelelor României și NATO.

Prefectului Eduard-Andrei POPICA a precizat că momentul reprezintă un mare succes al României, faptul că face parte din această Alianţă, iar principalul câştig constă în faptul că beneficiază oricând de apărarea comună, credibilă şi eficientă a tuturor statelor semnatare.
”Putem spune că și județul Vaslui are o misiune importantă în cadrul NATO, impusă de situaţia de securitate la nivel internaţional şi, mai ales, cea din vecinătatea estică.Îmi exprim respectul pentru toți cei care au contribuit la acest lucru, uneori, din păcate, chiar cu prețul sacrificiului suprem. Așadar, avem toate motivele să celebrăm Ziua NATO în România cu încredere spre viitor”, a precizat prefectul..

Anul acesta se aniversează 15 ani de la aderarea României la Alianţă.
Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României şi al Alianţei Nord-Atlantice, concomitent cu înălţarea pe catarg a drapelului naţional și a drapelului NATO.
În final, cei prezenți au asistat la o paradă militară.

Articolul precedentACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU INFORMAREA ELEVILOR PRIVIND SIGURANȚA ON-LINE
Articolul următorZiua Sportului pentru Dezvoltare și Pace, sărbătorită la Vaslui