Șapte bărbați din comuna Zorleni,  județul Vaslui, au fost reținuți de către poliţiştii Secției nr. 3 Poliție Rurală Bârlad. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Bârlad au probat activitatea infracțională a 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 53 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în seara de 24 februarie a.c., cei șapte bărbați s-au deplasat cu două autoturisme, pe raza satului Simila, în aproprierea unui depozit aparținând unei societăți comerciale. În timp ce doi dintre ei au tăiat panourile tip sandwich și au pătruns în interiorul depozitului, de unde au sustras bunuri și erbicide, ceilalți au stat la pândă și totodată au ajutat la transportul bunurilor. În cursul aceleiași nopți, bărbații au transportat bunurile sustrase la un imobil de pe raza satului Popeni, comuna Zorleni, județul Vaslui, după care, la câteva zile, o parte din bunuri au fost valorificate la o societate de pe raza județului Galați, iar bunurile rămase le-au împărțit.

Valoarea prejudiciului creat a fost estimat la suma de 60536,50 lei.

În cauză au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost identificate mai multe bunuri provenite din comiterea furtului, prejudiciul fiind recuperat parțial.

Polițiștii, în cursul zilei de 14 aprilie a.c., au luat măsura reținerii bărbaților pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 15.04.2020  aceștia au fost prezentați

Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de dispunere a unei măsuri preventive. Pe numele acestora a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților.

Articolul precedentTânăr din Băcești arestat după ce și-a bătut soția și fiica minoră!
Articolul următorAcordul cu Biserica se modifică. Marcel Vela: Slujbele de Înviere, FĂRĂ credincioși. Polițiștii NU mai împart lumină