Puțin peste 130 000 de lei este dispusă municipalitatea condusă de Dumitru Boroș să arunce pe un proiect de hotărâre ce va fi depus în Consiliul Local sub titulatura de „Reabilitare Canalizare Pluvială Strada Primăverii”.

Executantul, respectiv SC Aquavas SA, administratorul lucrării realizate în 2008 prin fonduri PHARE, va schimba cele 1200 de plăcuțe din beton de pe cei 350 de metri liniari ai canalizării.

Finanțarea, în totalitate asigurată din bugetul local, se ridică la aproximativ 130 479 lei cu TVA.

Teoretic, SC Aquavas SA va înlocui dalele din beton așezate pe șanțurile betonate, care vor fi reparate acolo unde se impune și va decolmata canalizarea.

„Datorită traficului, a fenomenelor repetate de îngheț-dezgheț și a vechimii acestora,
aceste plăcuțe iîmpreună cu pereții canivoului s-au degradat in mare măsură, existând un
risc ridicat de producere a unor accidente pentru toți participanții la trafic”, se arată în motivarea administratorului înaintată către municipalitate odată cu devizul estimativ al lucrărilor.

Un aspect important de semnalat este acela că respectiva lucrare realizată în anul 2008, prin fonduri PHARE, nu și-a justificat utilitatea niciodată, cantitățile de apă care provin în urma precipitațiilor abundente depășind cu mult capacitatea de captare a rețelei de canalizare din zona bulevardului Primăverii. Asta și înainte de 2008 și după.

Cât despre solicitarea de decolmatare, recomandăm SC Aquavas SA să solicite SC Cup SA, ca lucrătorii să nu mai măture gunoiul stradal în aceste canale colectoare. Filmările despre practicile acestora au fost postate în nenumărate rânduri pe rețelele de socializare, însă încăpățânarea cumulată cu lipsa de sancțiuni din partea conducerii, îi fac să fie nepăsători.

Articolul precedent6 hoți de cupru trimiși în arest după ce au furat 600 de metri de cablu al unei firme de telecomunicații
Articolul următorÎncă un pas spre autobuzele electrice în Bârlad