În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la 32 misiuni, astfel:

 1. Misiuni de acordare a asistenţei medicale
 • 24 intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
 1. Misiuni de recunoaştere
 • două misiuni de recunoaştere privind prevenirea şi stingerea incendiilor, la Unităţi Administrativ Teritoriale, unde au fost instruite peste 100 persoane privind prevenirea situaţiilor de urgenţă.
 1. Misiuni de degajare
 • o misiune de degajare a unui burlan, în municipiul Huşi. Militarii au intervenit pentru degajarea unui burlan de pe faţada exterioară a blocului ce punea în pericol integritatea trecătorilor.
 1. 5 misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor
 • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 13.22, a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fălciu. Voluntarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la vegetaţia uscată, în localitate Fălciu, comuna Fălciu, judeţul Vaslui. În urma incendiului au ars aproximativ 3 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
 • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 16.05, a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fălciu. Voluntarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la vegetaţia uscată, în localitate Fălciu, comuna Fălciu, judeţul Vaslui. În urma incendiului au ars 30 metri pătraţi de vegetaţie uscată şi gunoi de grajd. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
 • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 16.06, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un adăpost de animale, în localitatea Râşeşti, comuna Drânceni, judeţul Vaslui. Urmare a incendiului au ars acoperişul adăpostului din tablă, pe grinzi de lemn pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, gardul din scândură pe o suptafaţă de 20 metri liniari. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
 • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 17.58, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la vegetaţia uscată, în localitatea Râşeşti, comuna Drânceni, judeţul Vaslui. Urmare a incendiului au ars 15 hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Au fost salvate plantaţiile de salcâm din imediata apropiere a focarelor de incendiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
 • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 22.52, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Coroieştii de Sus, comuna Coroieşti, judeţul Vaslui. În urma incendiului au ars mobilier divers, diversă aparatură electrocasnică, aproximativ 45 metri pătraţi de acoperis. A fost salvată casa de locuit cu bunurile aferente din celelalte camere şi locuinţa învecinată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum deteriorat, amplasat lângă materialele combustibile.
Articolul precedentPerieni: copil accidentat de un șofer neatent
Articolul următorInspectorii ITM în control la transportatorii din județul Vaslui