Se apropie sezonul concediilor sau pur și simplu dorești o ieșire alături de familia recent extinsă. Ai o mulțime de idei și tot atâtea temeri – e firesc, o proaspătă mămică e mereu preocupată de binele puiului său. Și, totuși, chiar simți nevoia de un decor relaxant!

Dar, unde anume ați putea merge în vacanță cu un copil mic? Oriunde, ar spune cei mai îndrăzneți… sau, poate, nu chiar atât de departe! Cu excepția călătoriilor de aventură, a drumețiilor la mare altitudine și a destinațiilor climatice extreme, părinții nu ar trebui să renunțe la vacanțele obișnuite. Călătoria cu un bebe la bord se poate face, cu pregătirea aferentă, desigur. Vrei să știi cum? Citește mai departe!

1. Regula de aur: acceptă realitatea

Ajustează-ți ideea de vacanță la situație. Ai născut de câteva luni sau poate te simți obosită de noua viață, așa că nu te gândi că vei petrece nopțile pe lângă focuri de tabără, iar zilele pe jet ski, pe trasee lungi de munte sau cu parapanta. Vara asta, te-ai putea bucura de altfel de plăceri, câteva ore de somn în plus, dar plină de noi descoperiri. Chiar dacă și asta e obositor… Cel mai bun sfat este să accepți ideea și nu mai compari acest concediu cu cel de acum doi ani.  Vei fi deja cu un pas înainte.

O strategie bună este, de asemenea, să-ți organizezi vacanța împreună cu alt cuplu cu copii mici. Acest lucru va face activitățile mai distractive și vă veți putea oferi reciproc ajutor la nevoie.

2. Alege corect destinația și cazarea

Cu un copil foarte mic, poate ar fi bine să aveți la dispoziție un apartament, o casă, ori chiar un bungalou, mai degrabă decât un hotel clasic. Veți beneficia, astfel, de mai multă elasticitate în program, în utilizarea bucătăriei și a spațiilor. Sau poate preferați cazările de tip all inclusive

Nu în ultimul rând: mergeți acolo unde aveți acces la o mașină de spălat – va fi de maxim folos! 

3. Fă-ți valize smart

Nu te panica! Mai bine planifică bine ce vrei să iei cu tine, ca să nu împachetezi toată casa. Fă o listă organizată în jurul principalelor domenii de îngrijire a pruncului: hrană – somn – schimbare – petrecere a timpului liber. Informează-te despre tot ce puteți găsi în zonă (scutece, șervețele, lapte praf, etc.). Evident, ia cu tine doar ceea ce nu se poate cumpăra.

4. Călătorește confortabil 

Cel mai bun truc pentru a călători confortabil și pentru a face față drumurilor lungi ar fi ca deplasarea să se facă în timpul orelor în care copilul doarme. De asemenea, folosiți parasolare: se montează ușor pe geam și protejează copilul de razele insistente ale soarelui. 

Îmbracă-l pe bebe lejer, astfel încât schimbarea de scutec să fie ușor de făcut. La fiecare două ore, scoate-l din scaun ca să se poată mișca normal. Pentru o călătorie confortabilă, poți alege scaune auto pentru copii de la jucarii-online.eu, unde găsești modele și culori interesante.

5. Distrați-vă!

Vorbește-i periodic puiului, glumește cu el, cântă-i sau spune-i o poezioară. Pe scurt, distrage-i atenția! Faceți neapărat pauze, căci bebe are mare nevoie să-și miște corect corpul, iar schimbarea peisajului îl stimulează. Evident, drumul în mașină implică opriri frecvente, dar veți putea recupera atunci când copilul doarme.

Drum bun și bucurați-vă de piticot! 

Articolul precedent4 lucruri pe care ar trebui să le ştii pentru a determina vârsta anvelopelor tale (P)
Articolul următor9 beneficii pentru sănătate ale spirulinei (P)