În perioada 16-18 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de la ordine publică au desfășurat, la nivel județean, mai multe activități pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație cauzate de conducerea sub influența băuturilor alcoolice .

În perioada 16-18 februarie a.c., în intervalul orar 17.00 – 01.00, peste 30 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică au acționat pe raza județului Vaslui cu scopul de a depista, identifica și trage la răspundere atât conducătorii auto care conduc autovehicule pe drumurile publice, după ce au consumat băuturi alcoolice, cât și a celor care încalcă legislația rutieră în vigoare.

Efectivele participante la această acțiune au organizat filtre rutiere în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, și au testat cu aparatul etilotest peste 550 de participanți la trafic.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 150 de sancțiuni la regimul circulației rutiere, cu o valoare totală de 46.520 lei și au reținut 9 permise de conducere, precum și două certificate de înmatriculare. Pentru conducerea sub influența alcoolului au fost aplicate un număr de 8 sancțiuni contravenționale (5 pentru conducători auto și 3 pentru căruțași).

Mai mult, au fost constatate și 6 infracțiuni, prevăzute și pedepsite de art. 336 din Codul Penal privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Articolul precedentUn bărbat din Pușcași a ajuns în arest după ce a încălcat un ordin de protecție emis împotriva sa
Articolul următorWeekend cu 30 de misiuni pentru pompierii vasluieni