În perioada 15 februarie 2019, ora 16.00 – 18 februarie 2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 30 misiuni, astfel:

  1. Misiuni de acordare a asistenţei medicale
  • 24 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
  1. Misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 20.59, a Detașamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la o cameră, dintr-un complex de locuințe, cu probabilitatea de propagare la întregul complex de locuit. Urmare a incendiului au ars obiecte de mobilier, aparatură electocasnică, aparatură de gătit și preparatul hranei. Au fost degradate obiectele personale ale proprietarului, diverse obiecte textile, 15 metri pătrați planșeu și 20 metri pătrați de acoperiș. A fost salvat complexul de locuințe cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură peste meterialele combustibile amplasate necorespunzător.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 00.48, a Detașamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Fâstâci, comuna Cozmești, județul Vaslui. Au ars 5 metri liniari de grindă din lemn. Datorită intervenţiei imediate a pompierilor au fost salvate casa, magazia şi casele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coşului de fum, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
  • o misiune de prevenire și stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 18.08, a Detașamentului de Pompieri Vaslui, la un accident rutier pe DN 2F. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare, la accidentul rutier, pe DN 2F, în zona industrială, unde un autoturism era răsturnat pe carosabil. Echipajele de pompieri sosite la locul intervenției au evaluat conducătorul autoturismului, care era ieșit din acesta; fiind în afara oricărui pericol. Echipajele de poliție sosite la locul intervenției vor stabili cauza accidentului rutier.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 19.37, a Detașamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Ferești, comuna Ferești, județul Vaslui. Au ars o grindă și trei căpriori. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la podul casei, cu degajare de fum și pericol de propagare la întreaga casă, anexe și locuințele învecinate. Datorită intervenţiei imediate a pompierilor au fost salvate casa, magazia şi casele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile de la coșul de fum deteriorat.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 19.44, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Banca, comuna Banca, județul Vaslui. Au ars aproximativ 3 tone de furaje (coceni de porumb). Au fost salvate locuința, adăpostul de animale, aproximativ 10 tone de furaje (fân, lucernă, coceni de porumb). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  1. Misiuni de asistenţa persoanelor
  • o misiune privind transportul unui pacient la ambulanţă, cu un echipaj de stingere, în data de 17 februarie 2019, în municipiul Vaslui.
Articolul precedent9 permise reținute și 150 de amenzi în urma raziei din weekend, a Poliției Rutiere
Articolul următorRoLERbot a impresionat la Iași, calificându-se la etapa națională a concursului BRD First Tech Challenge