CNAIR, prin DRDP Iași, a ajuns în faza de finalizare a procedurii de atribuire a contractului privind proiectarea și execuția noului pod de la Crasna, situat pe DN 24, km 105+678, județul Vaslui.

Valoarea estimată a contractului este de 4.292.660 lei fără TVA, iar atribuirea s-a realizat prin procedura de licitație deschisă online, pe criteriul „prețul cel mai scăzut”.

În urma analizei ofertelor, câștigătoare a fost desemnată cea depusă de Asocierea SC GEIGER Transilvania SRL (în calitate de lider) – SC Pod-Proiect SRL, cu prețul de 3.789.394,47 lei, fără TVA, celălalt ofertant fiind SC LUCONSA BM SRL.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni de la data semnării ordinului de începere, din care 3 luni proiectarea și 9 luni execuția, ofertantul câștigător asigurând o perioadă de garanție a lucrărilor de 60 de luni de la data recepției.

”Menționăm că podul de la Crasna traversează pârâul Lohan, iar prin studiul de fezabilitate anterior s-a propus construirea unui pod nou, cu o deschidere de 27 m (lungime totală de 32,10 m), cu suprastructură din grinzi de beton precomprimat. Podul va fi prevăzut cu o lățime a părții carosabile de 7,80 m și două trotuare a câte 1,50 m lățime, fiecare. Sectorul de drum pe care este amplasat obiectivul de investiții face legătura între municipiile Bârlad și Vaslui. Momentan, circulația pe sectorul de drum menționat se desfășoară pe o variantă provizorie, în condițiile în care vechiul pod, construit din grinzi metalice cu zăbrele, a fost exploatat până în anul 2009”, se arată într-un comunicat remis de DRDP Iași.

În continuare, după atribuirea contractului de lucrări, urmează semnarea contractului cu asocierea câștigătoare a licitației și a ordinului de începere a lucrărilor.

Articolul precedentHușean reținut pentru ucidere din culpă
Articolul următorClasamentul mitei în spitale. Pe ce loc se află spitalele din Bârlad și Vaslui