Primăria Municipiului Bârlad aduce la cunoștința opiniei publice că, urmare a unor demersuri inițiate de la nivel local încă de acum un an, recent au început lucrările de decolmatare și igienizare a albiei Pârâului Valea Seacă.

Astfel, de aproape o lună, personalul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad – Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, care are în administrare sectorul albiei cursului de apă Valea Seacă care treversează municipiul Bârlad, lucrează, de la confluența acestui pârâu cu Râul Bârlad, spre amonte. În prezent, utilajele ABA Prut-Bârlad mai au de parcurs o distanță de circa 300 metri până la intrarea în zonele locuite, respectiv Podul de Fier. Numai că operațiunile de decolmatare și igienizare (care nu s-au mai efectuat pe albia pârâului din anul 1973) ar putea intra în impas, întrucât utilajele de la Apele Române întâmpină dificultăți majore în a-și face treaba din cauza construcțiilor ridicate de unii localnici chiar pe digul pârâului.

„Unii cetățeni și-au amenajat împrejmuiri și chiar au ridicat imobile inclusiv pe dig, motiv pentru care administratorul face apel la populație, prin intermediul nostru, să înțeleagă urgența demersului și să faciliteze accesul utilajelor pe albia râului. Ar fi păcat ca, după un an de diligențe când în sfârșit am reușit să găsim înțelegere și resurse la cei de la ABA, cu toții să ne vedem în situația de a nu se putea finaliza operațiunea. În ce ne privește, l-am asigurat pe administratorul albiei pârâului de tot sprijinul nostru și vom depune și noi eforturi pentru a convinge localnicii să asigure toate condițiile de lucru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Articolul precedentBârlad: Concursuri cu cântec pentru funcții… cu coloana sonoră din „Caracatița”
Articolul următorArest pentru agresorul celor trei tineri din Văleni