Primăria Municipiului Bârlad informează că, de luni, 26 august, a dispus demararea unor ample lucrări de igienizare a Zonei „Prodana”, unde, printre altele, se va amenaja și primul loc de picnic din localitate.

Lucrările sunt efectuate de angajații Serviciului Sere, Spații verzi, din cadrul Primăriei Municipiului Bârlad, și presupun, în această primă fază, igienizarea aleilor pietonale către Lacul „Prodana” și toaletarea vegetației lemnoase existente care prezintă pericol de prăbușire. Ulterior, în cadrul programului de plantări de toamnă, în zonă se vor sădi arbori și arbuști tineri, în scopul reamenajării unei zone verzi mai atractive pentru odihnă și recreere.

„Lucrările de acum au ca scop principal refuncționalizarea zonei și înlăturarea pericolului pentru populație pe care îl reprezentau arborii uscați. În paralel cu acest obiectiv, demarăm și înființarea primului loc de picnic din oraș, care va fi dotat, inițial, cu două grătare și două foișoare. De asemenea, în toată zona pe care o vom igieniza se va monta mobilier urban, respectiv bănci și coșuri de gunoi, dar avem în intenție să amenajăm și un mic loc de joacă pentru copii. Evident, având în vedere că, în special pe malul sudic, în zona debarcaderului, nu s-au mai făcut lucrări de întreținere sau reparație de zeci de ani, și aleea principală va fi reabilitată în totalitate. După cum se vede, acum toată zona este într-o stare deplorabilă și trebuia să intervenim, măcar în limita posibilităților financiare actuale. Este, totodată, și o dorință mai veche a bârlădenilor, care vor să se bucure iar de această zonă, atât cât se poate, până când va apărea vreo axă de finanțare pe care să o putem accesa pentru a reabilita „Prodana” în întregime”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea toatală a lucrărilor de igienizare și dotare a zonei de picnic „Prodana” se ridică la 50.000 lei. În scurt timp vor începe lucrări de amenajare și în alte două zone pentru picnic din Bârlad, respectiv în Grădina Publică, în partea de vest, zona „Trei Fântâni” (un foișor și un grătar) și în zona Pădure „11 iunie” – Zona Poligon (două grătare și două foișoare).

Articolul precedentTRANSPORTUL ILEGAL DE PERSOANE – ÎN ATENŢIA POLIȚIȘTILOR
Articolul următorLucrări de igienizare la blocurile de locuințe sociale din Bârlad