Ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai-Viorel FIFOR, a condus, astăzi, o videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI din teritoriu la care au fost prezenți și reprezentanții inspectoratelor școlare județene,direcțiilor de sănătate publică și ai direcțiilor de drumuri și poduri.

Scopul acestei ședințe a fost verificarea stadiului pregătirilor unităților de învățământ pentru începerea anului școlar, dar și prezentarea unor situații cu privire la pregătirile pentru sezonul rece.

La nivel de județ, prefectul Eduard-Andrei POPICA a anunțat că elevii vasluieni vor beneficia de condiții optime în anul școlar 2019-2020.

Acesta a mai precizat că toate cele 102 microbuze școlare sunt în stare de funcționare, existând solicitări din partea primăriilor pentru încă 93 de asemenea microbuze.

Prefectul a anunțat că pregătirile pentru sezonul rece sunt în grafic, fiind demarate procedurile pentru achiziția de materiale antiderapante.

”Pe 16 septembrie se deschid ofertele pentru desemnarea firmei care se va ocupa de deszăpezirea pe drumurile naționale. La drumurile județene, există contract valabil până în 2023. De asemenea, secția Bârlad a Drumurilor Naționale are în stoc 1.000 tone de nisip, 7.000 tone de sare și 140 tone de clorură”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Tot în această perioadă, reprezentanții Instituției Prefectului, Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui derulează Campania ”10 pentru Siguranță!”, urmând a fi organizate acțiuni de informare și prevenire atât în unitățile de învățământ, dintre care 12 din mediul rural și 23 din mediul urban, cât și la diferite evenimente, ce se vor desfășura în această perioadă, cum ar fi bâlciul anual, Târgul Meșterilor Populari sau în centrele comerciale.

”Creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, respectiv prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, se numără printre prioritățile structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Mizăm pe mesajul direct, care să ajungă acolo unde trebuie. Ne dorim să discutăm cu părinţi, cu copii, şi să le explicăm situaţiile de risc la care se supun din aceste puncte de vedere”, a completat prefectul.

Articolul precedentTrei ordine de protecție încălcate: 2 mandate de arestare și o măsură de control judiciar
Articolul următorAPELAŢI 112 DACĂ VEDEŢI ACEASTĂ PERSOANĂ !