Veste bună pentru bârlădeni în privința aleilor din parcul central „V.I Popa”, care au fost pavate cu dale, fiind înlocuită „celebra” zgură roșiatică, care pe timp de ploaie se transforma într-o adevărată mocirlă. Costul total se ridică la aproximativ 298. 263,28 lei fără TVA.

În sfârșit bârlădenii se pot bucura de aleile parcului din zona centrală chiar și după ploaie, lucru care nu era posibil atunci când aleile erau acoperite de zgură.

După ce a fost reabilitat cu ani în urmă, pe bani europeni, una din metehnele fostului primar Constantin Constantinescu (mare iubitor de tenis de câmp!) a fost să inunde din belșug potecile cu zgură. Un praf roșiatic care după fiecare ploaie se transforma în noroi iar aleile deveneau impracticabile.

Mult timp nu s-a putut interveni pentru a fi schimbat acest praf roșu din cauza legislației fondurilor europene, care nu permitea să se intervină asupra unui proiect executat cu bani de la UE, timp de zece ani de la execuție.

„La Parcul „V.I. Popa” este o investitie pe care am reusit sã o realizãm cu fonduri de la bugetul local, iar lucrarea este terminatã. Vorbim despre o investitie care a fost solicitatã si asteptatã de bârlãdeni. Toatã lumea stie cã, în sezonul rece, primãvara si toamna târziu, nu mai aveam alei bune pentru pietoni, asa cã am fost nevoiti sã intervenim. Vom mai interveni cu douã mici investitii ce tin de parc, si anume cele douã fântâni arteziene care nu au mai fost reabilitate de ani de zile. Asta si pentru a încheia procesul de reabilitare al parcului”, a declarat Dumitru Boros, într-o conferință de presă.

Articolul precedentBărbatul din Huși care a devenit femeie și e fotomodel în Spania! Lupta pe care o duce cu Statul Român!
Articolul următorUn bârlădean a murit în Piața Sf. Ilie, în timp ce mânca mici