Primăria Municipiului Bârlad informează că, de câteva zile, au reînceput lucrările pentru reamenajarea altor două parcuri de joacă, dar și de înființare a unuia nou.

Parcurile care vor fi reabilitate și modernizate în această a doua etapă (după reamenajarea celor din asociațiile 7 și 22) sunt situate în Parcul Teatrului „Victor Ion Popa” și la nord de Școala gimnazială Episcop Iacov Antonovici”. În plus, pe raza orașușlui va mai apărea, în premieră și un parc nou, care este deja amenajat aproape în totalitate în Grădina Publică, într-un luminiș natural, din partea de est a Stadionului Municipal.

„Lucrările de la cele două locuri de joacă ce vor fi reabilitate și modernizate sunt în plină desfășurare. Acestea prevăd înlocuirea echipamentelor existente cu unele noi, care respectă toate standardele de siguranță, refacerea împrejmuirilor și montajul de covoare din cauciuc pe suprafața de joacă, de bănci noi și coșuri de gunoi. În plus, parcurile vor fi dotate cu echipamente de fitness pentru adulți, astfel încât amplasamentele de recreere să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă. Pentru că mulți cetățeni ne-au cerut modernizarea cât mai multor parcuri de joacă din oraș, continuăm să investim în sănătatea și voioșia copiilor bârlădenilor. Mai trebuie spus că, tot ca urmare a solicitărilor venite de la cetățeni am decis reamenajarea unui parc nou în Grădina Publică, întrucât cel existent, la intrarea principală, era supraaglomerat. Și acesta va deveni funcțional în foarte scurt timp”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, în urma expertizei tehnice efectuate în 2018 cu privire la siguranța în exploatare a locurilor de joacă din municipiul Bârlad, s-a constat că cele mai multe echipamentele de joacă din parcurile orașului prezintă uzură avansată la structura de rezistență iar exploatarea în continuare a acestora ar putea pune în pericol siguranța utilizatorilor.

În acest context, s-a procedat la achiziția și montajul de echipamente de joacă autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copii cu vârstre între 3 și 14 ani, copiii cu dizabilități și adulți (aparate fitness). Fondurile pentru realizarea proiectului provin de la bugetul local. Reamenajarea și modernizarea celor două locuri de joacă, precum și amenajarea parcului nou din Grădina Publică este o investiție în valoare de circa 150.000 lei, cu TVA iar lucrările sunt realizate de SC Dupex SRL Sebeș, județul Alba.

Articolul precedentFemeie reținută de polițiști, după ce a fost prinsă furând un portofel
Articolul următorZeci de familii care locuiesc în locuințe sociale în „regim hotelier”, la un pas de evacuare